Start

Om USMS

Standard

Kommande aktiviteter

Tidigare aktiviteter

Moduler

Tips och idéer

Kontakta oss

 

Trafikspelshelg i Skepptuna 2013När vi fick förfrågan från Urban om vi ville och kunde ordna ett trafikspel i Skepptuna Bygdegård var jag tveksam. Lokalen var endast 12x10 meter stor. Skulle det verkligen gå att göra en intressant bana med USMS moduler i en så liten lokal. Seth kom med en viktig pusselbit i lösningen. Han tipsade mig om att vi kunde använda 90-graders svängen genom Modesto som en del av linjen.

Banan blev till slut riktigt bra. Tyvärr blev det inte så långa linjesträckor mellan stationerna. I fick vi lämna stort i sett alla våra raka dubbelspårsmoduler hemma. Det blev lite panik när vi började bygga upp banan. Det visade sig snart att lokalen inte höll de utlovade måtten. Tills slut ordande det sig ändå. En del av modulerna fick vila på scenen i ena ändan av lokalen.

Vi var ca 20 stycken deltagare under lördagen och runt 10 st under söndagen. Trafikspelen under lördagen stördes av en del jobbiga tekniska problem men spelet på söndag var mycket lyckat. Vi (Matti) hade löst de tekniska problemen med växlarna i Westend (Tomteboda) och vi hade fått chansen att träna på trafikspel under lördagen. Allt flöt på lugnt och fint.

 

Glädjande hade många MMM-medlemmar gett sig ut i kylan till Bygdegården i Skepptuna för att delta i trafikspelet. Ute var det minus 27 grader, inne i lokalen var det varmt och trevligt.

 

För många var detta första gången de deltog i ett trafikspel med amerikansk förebild. Den största skillnaden är att det inte finns tågklarerare. Trafiken sköts istället av en dispatcher som har radiokontakt med alla lokförare.

 

I centrum syns Whits end. Victorias nya modul som har alla förutsättningar att bli en publiksuccé när den blir klar.

 

Vagnsrörelserna sköts även i amerikanska spel med vagnskort och fraktsedlar. Totalt körde vi 3 spel med 19 tåg i varje spel. Det var en blandning på persontåg, RDC (amerikansk rälsbuss), och godståg.

 

Detaljbild från Hungry Horse. Matti har renoverat modulen, Victoria har byggt samt vädrat husen och Seth bidrar med natur och träd.

 

 
© copyright 2011